Nieuws

 • Wij werken door deze zomer

  18-07-2018 - Wij zijn gewoon de hele zomer bereikbaar!

  Lees meer
 • Diploma Mitchell Duyndam

  08-02-2018 - Mitchell is geslaagd voor de Basisvakopleiding Glasbewassing!

  Lees meer
Meer nieuws

Kozijnen schoonmaken

Zowel kozijnen van hout, kunststof als aluminium dienen periodiek schoongemaakt te worden. Kozijnen van hout worden meestal eens per 3 tot 5 jaar geschilderd. Kozijnen van kunststof of aluminium worden daarentegen vaak ‘vergeten’. Daarnaast worden kunststof en aluminium kozijnen vaak nog gepresenteerd en verkocht als een product dat nagenoeg onderhoudsvrij is. Echter wordt alles in de loop der tijd vies, dus ook kunststof en aluminium kozijnen!

Bij renovatieprojecten van woningbouwverenigingen is het vaak goed mogelijk om de bestaande kozijnen te behouden, ook als deze al ruim 20 tot 30 jaar oud zijn. Vaak zijn bij oudere gladde kunststof en aluminium kozijnen op den duur zwarte vuilstrepen zichtbaar, met name op de onderdorpels en de lasnaden en bij de ventilatieroosters. Waarneer deze kozijnen niet tijdig worden schoongemaakt bestaat de kans dat deze vuilstrepen inbranden in de kozijnen, waarna deze niet meer te verwijderen zijn zonder de toplaag van de kozijnen te beschadigen.

Bij kunststof kozijnen met een houtnerfstructuur (Renolite-folie) slibben de nerfjes op den duur vaak vol met roet, stof en andere atmosferische vervuiling. Ook hier is het tijdig en periodiek schoonmaken van belang voor een lange levensduur en mooie uitstraling.

Bij appartementencomplexen en flatgebouwen zijn vaak maar een paar kozijnen vanaf bijvoorbeeld de balkons bereikbaar, voor het schoonmaken van de overige kozijnen moeten hoogwerkers of steigers worden ingezet. Bij het reinigen van de kunststof of aluminium kozijnen voert Schoonhoud de volgende schoonmaakwerkzaamheden uit:

 • Het met stromend water verwijderen van stof, zand en andere materialen die een schurend effect zouden kunnen hebben bij verdere reiniging.
 • Het reinigen van de kunststof of aluminium kozijnen met een speciale intensieve reiniger welke uiteraard geen schade aan het product toebrengt.
 • Het verwijderen van zwarte vuilstrepen op onderdorpels, lasnaden en bij ventilatieroosters met een speciale reinigingspasta.
 • Het nawassen van de kunststof of aluminium kozijnen met een vuilafstotende shampoo met een lichte wascomponent of het behandelen van de kunststof of aluminium kozijnen met een speciale nanowas (alleen mogelijk bij gladde kunststof kozijnen en aluminium kozijnen).
 • Het zemen van de buitenbeglazing met osmose water en indien nodig het op traditionele wijze zemen van de buitenbeglazing.

Uiteraard kan Schoonhoud ook houten kozijnen schoonmaken. Op het schilderwerk zijn in de loop van de tijd vaak zwarte lekstrepen zichtbaar, door de houten kozijnen tijdig schoon te maken kan het schilderwerk vaak jaren worden uitgesteld zonder dat dit de kwaliteit van het hout aantast. Voor een Vereniging van Eigenaren of Woningbouwcorporatie kan op deze manier soms financiële ruimte worden gecreëerd in het meerjaren onderhoudsplan. Juist voor het schoonmaken van houten kozijnen is osmose water in combinatie met zachte watergeleidende borstels vaak dé ideale oplossing, eventueel aangevuld met een zachte en niet agressieve reiniger.

Kozijnreiniging in opdracht van VvE en woningbouw.

Nieuws

 • Wij werken door deze zomer

  18-07-2018 - Wij zijn gewoon de hele zomer bereikbaar!

  Lees meer
 • Diploma Mitchell Duyndam

  08-02-2018 - Mitchell is geslaagd voor de Basisvakopleiding Glasbewassing!

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

Schoonhoud BV
Biezen 118C
2771 CN Boskoop

0172 – 572 567
 • Serre reiniging

  Schoonmaken van serres

  Laat uw serre schoonmaken door Schoonhoud!

  Lees meer
 • Dakkapelreiniging

  Reiniging van dakkapellen

  Laat uw dakkapel schoonmaken door Schoonhoud!

  Lees meer
 • Bedrijven

  Bedrijfspanden reinigen

  Laat Schoonhoud uw bedrijfspand schoonmaken!

  Lees meer
 • VvE

  VvE & Woningbouw

  Laat Schoonhoud uw appartementencomplex schoonmaken!

  Lees meer
 • Over ons

  Over ons

  Maak kennis met de medewerkers van Schoonhoud!

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.