Prijsverhoging per 01-02-2018 en 01-01-2019

Beste heer / mevrouw,

periodiek voeren wij bij u schoonmaakwerkzaamheden uit of worden uw ramen door ons gewassen. Uiteraard doen wij er alles aan om onze werkzaamheden zo goed en efficiënt mogelijk uit te voeren door te investeren in goede materialen, opleiding van onze medewerkers en het optimaliseren van de planning.

Om onze werkzaamheden te kunnen uitvoeren gebruiken wij hoogwerkers, steigers, ladders, telescoopstelen, werkbussen, osmose water en allerlei ander materiaal van verschillende leveranciers. Deze leveranciers verhogen ieder jaar de prijzen met een paar procent, en ook de kosten voor het onderhoud van het materiaal stijgen ieder jaar. Door efficiënt te blijven werken is het ons tot op heden gelukt om deze prijsverhogingen niet of nauwelijks door te berekenen aan onze klanten.

Als schoonmaakbedrijf hanteren wij, zoals het hoort, de CAO voor het schoonmaak- en glazenwassersbedrijf. Wij werken alleen met eigen medewerkers, en huren dus geen tijdelijk personeel of onderaannemers in. In de CAO is bepaald dat de lonen periodiek stijgen: tussen 1 januari 2017 en 31 december 2018 zijn de lonen in totaal met 6% gestegen. Per 1 janauri 2019 is er een nieuwe CAO van kracht, en tot medio 2021 zullen de lonen in totaal met 7.5% stijgen. 

Door de stijgende materiaal- én loonkosten zijn wij helaas genoodzaakt geweest om tweemaal een geringe prijsverhoging door te berekenen aan alle klanten waar wij periodiek werkzaamheden uitvoeren: 3% per 1 februari 2018 en 2.5% per 1 januari 2019. Dit is dus feitelijk niet eens voldoende om de gestegen loonkosten te compenseren, maar door een strakke planning te hanteren en te letten op de kosten kunnen wij de prijsstijging beperken. 

Wij rekenen op uw begrip voor deze geringe prijsverhogingen. Indien dit echter wel een bezwaar voor u is, willen wij u vragen even contact met ons op te nemen!

Met vriendelijke groet,

Het Team van Schoonhoud BV

Fabyan, Martijn, Laurens, Mitchell en Jasper

Contact

Schoonhoud BV
Biezen 118C
2771 CN Boskoop


Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.