Nieuws

 • Openingstijden december 2018 & januari 2019

  21-11-2018 - Een korte break, maar verder werken wij gewoon door!

  Lees meer
 • Wij werken door deze zomer

  18-07-2018 - Wij zijn gewoon de hele zomer bereikbaar!

  Lees meer
Meer nieuws

Kozijnen schoonmaken

Zowel kozijnen van hout, kunststof als aluminium dienen periodiek schoongemaakt te worden. Kozijnen van hout worden meestal eens per 3 tot 5 jaar geschilderd. Kozijnen van kunststof of aluminium worden daarentegen vaak ‘vergeten’. Daarnaast worden kunststof en aluminium kozijnen vaak nog gepresenteerd en verkocht als een product dat nagenoeg onderhoudsvrij is. Echter wordt alles in de loop der tijd vies, dus ook kunststof en aluminium kozijnen!

Kunststof kozijnen schoonmaken is een vak apart. Vaak zijn bij gladde kunststof en aluminium kozijnen op den duur zwarte vuilstrepen zichtbaar, met name op de onderdorpels en de lasnaden en bij ventilatieroosters. Wanneer deze kozijnen niet tijdig worden schoongemaakt bestaat de kans dat deze vuilstrepen inbranden in de kozijnen, waarna deze niet meer te verwijderen zijn zonder de toplaag van de kozijnen te beschadigen.
Bij kunststof kozijnen met een houtnerfstructuur (Renolite-folie) slibben de nerfjes op den duur vaak vol met roet, stof en andere atmosferische vervuiling. Ook hier is het tijdig en periodiek schoonmaken van belang voor een lange levensduur en mooie uitstraling.

Ondanks dat het soms goed mogelijk is om kunststof of aluminium kozijnen zelf schoon te maken, kan dit bij de vaste delen op hoogte soms lastiger of zelfs gevaarlijk zijn. Bij het reinigen van uw kunststof / plastic of aluminium kozijnen voert Schoonhoud de volgende schoonmaakwerkzaamheden uit:

 • Het met stromend water verwijderen van stof, zand en andere materialen die een schurend effect zouden kunnen hebben bij verdere reiniging.
 • Het reinigen van de kunststof of aluminium kozijnen met een speciale intensieve reiniger welke uiteraard geen schade aan het product toebrengt.
 • Het verwijderen van zwarte vuilstrepen op onderdorpels, lasnaden en bij ventilatieroosters met een speciale reinigingspasta.
 • Het nawassen van de kunststof of aluminium kozijnen met een waxshampoo of het behandelen van de kunststof of aluminium kozijnen met een speciale nanowax (alleen mogelijk bij gladde kunststof kozijnen en aluminium kozijnen).
 • Het zemen van de buitenbeglazing met osmose water en indien nodig het op traditionele wijze zemen van de buitenbeglazing.

Uiteraard kan Schoonhoud ook uw houten kozijnen schoonmaken. Op het schilderwerk zijn in de loop van de tijd vaak zwarte lekstrepen zichtbaar, door de houten kozijnen tijdig schoon te maken kan het schilderwerk vaak jaren worden uitgesteld zonder dat dit de kwaliteit van het hout aantast. Juist voor het schoonmaken van houten kozijnen is osmose water in combinatie met zachte watergeleidende borstels vaak dé ideale oplossing, eventueel aangevuld met een zachte en niet agressieve reiniger.

Vanzelfsprekend worden er geen hogedrukspuit, chloor, wasbenzine, schuurmiddelen of schuursponsen gebruikt bij het reinigen. Het afstellen en smeren van draairamen / hang- en sluitwerk, het reinigen van de raamsponningen aan de binnenzijde en het reinigen en eventueel smeren van ventilatieroosters is niet standaard inbegrepen bij een reinigingsbeurt van de kozijnen. Uiteraard is dit in overleg wel altijd mogelijk!

Voor een optimaal resultaat en een lange levensduur raadt Schoonhoud u aan om uw kunststof of aluminium kozijnen minimaal eenmaal per jaar te laten schoonmaken.

Nieuws

 • Openingstijden december 2018 & januari 2019

  21-11-2018 - Een korte break, maar verder werken wij gewoon door!

  Lees meer
 • Wij werken door deze zomer

  18-07-2018 - Wij zijn gewoon de hele zomer bereikbaar!

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

Schoonhoud BV
Biezen 118C
2771 CN Boskoop

0172 – 572 567
 • Serre reiniging

  Schoonmaken van serres

  Laat uw serre schoonmaken door Schoonhoud!

  Lees meer
 • Dakkapelreiniging

  Reiniging van dakkapellen

  Laat uw dakkapel schoonmaken door Schoonhoud!

  Lees meer
 • Bedrijven

  Bedrijfspanden reinigen

  Laat Schoonhoud uw bedrijfspand schoonmaken!

  Lees meer
 • VvE

  VvE & Woningbouw

  Laat Schoonhoud uw appartementencomplex schoonmaken!

  Lees meer
 • Over ons

  Over ons

  Maak kennis met de medewerkers van Schoonhoud!

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.