Nieuws

 • Openingstijden december 2018 & januari 2019

  21-11-2018 - Een korte break, maar verder werken wij gewoon door!

  Lees meer
 • Wij werken door deze zomer

  18-07-2018 - Wij zijn gewoon de hele zomer bereikbaar!

  Lees meer
Meer nieuws

Gevelbekleding schoonmaken

Zowel gevelbekleding van hout als kunststof gevelbekleding dient periodiek schoongemaakt te worden. Gevelbeplating van hout wordt meestal schoongemaakt tijdens de schildercyclus van de woning. Gevelbekleding van kunststof (Keralit, Swish, Plastica, Ki-kern, Rockpanel, Shera, Canaxel, Trespa, Eternit of Werzalit etc.), wordt vaak overgeslagen. Gevelbekleding schoonmaken is een vak: er zijn veel soorten gevelbekleding en ieder type dient op een andere manier schoongemaakt te worden. Onderstaand zijn een aantal voorbeelden te vinden met de juiste manier van schoonmaken.

 • Trespa gevelbekleding is vervaardigd uit samengeperste houtvezels en/of papier in combinatie met hars, met een speciale coating als buitenste laag. Trespa is een relatief zacht type gevelbekleding, waardoor vervuiling hier gemakkelijk in kan trekken en in kan branden. Wanneer Trespa gevelbekleding niet tijdig wordt schoongemaakt, is het dan ook vrijwel onmogelijk om het nog volledig schoon te krijgen. Dit uit zich vaak in een grijze waas of grijze vlekken op het Trespa. Schoonhoud beschikt echter over een speciaal schoonmaakmiddel waarmee zelfs verweerd Trespa weer grotendeels schoon kan worden gemaakt! Daarnaast laat dit reinigingsmiddel na het schoonmaken een beschermend laagje achter op het Trespa, waardoor nieuwe vervuiling minder goed hecht. Dit reinigingsmiddel werkt ook goed op vergelijkbare types gevelbeplating als Rockpanel plaatmateriaal en Ki-Kern gevelbekleding
 • Keralit gevelbekleding is een hard type gevelbekleding, dat is opgebouwd uit gerecyclede kunststoffen en een Renolit-folie. Door de houtnerfstructuur van de toplaag ontstaat er op den duur vaak vervuiling in de groeven. Schoonhoud reinigt Keralit gevelbekleding met een sterke reiniger, in combinatie met een borstel met lange zachte haren.
 • Werzalit gevelbekleding is een zeer zacht type gevelbekleding dat alleen kan worden schoongemaakt met osmose water en een reiniger op basis van groene zeep, of met speciale schoonmaakmiddelen voor Werzalit gevelbekleding (bijvoorbeeld het schoonmaakmiddel Colorpan FS 20). De uiteindelijke keuze voor het juiste reinigingsmiddel is sterk afhankelijk van de mate en het soort van vervuiling. Schoonhoud beschikt over verschillende niet agressieve reinigers die bij uitstek geschikt zijn voor het schoonmaken van Werzalit gevelbekleding.
 • Eternit gevelbekleding en bouwplaten zijn vervaardigd uit vezelcement en worden geleverd in vele verschillende maten, kleuren en uitvoeringen. Indien vervuiling te lang op het vezelcement inwerkt, is het mogelijk dat het zo diep in de poriën van het materiaal binnendringt dat reiniging niet meer goed mogelijk is. Het is dan ook zaak de producten van Eternit tijdig en regelmatig schoon te maken. Afhankelijk van het type gevelbekleding (Eter-Colar, Textura, Operal, Sidings Cedral etc.) dient gebruik te worden gemaakt van het schoonmaakmiddel P3-Grato 1166, Carclin Super Active 1 of P3-Rimol 768. Schoonhoud adviseert u graag over de juiste reinigingsmethode en schoonmaakmiddelen!
 • Gevelbekleding van hout moet natuurlijk periodiek worden geschilderd. Door uw houten gevelbekleding halverwege de schildercyclus echter goed schoon te laten maken door Schoonhoud, kan een schilderbeurt vaak één of twee jaar worden uitgesteld. Daarnaast blijft het schilderwerk natuurlijk in een betere conditie wanneer de vervuiling regelmatig wordt verwijderd, waardoor problemen als houtrot kunnen worden voorkomen.

Bij het schoonmaken van uw gevelbekleding voert Schoonhoud de volgende schoonmaakwerkzaamheden uit:

 • Het met stromend water verwijderen van stof, zand en andere materialen die een schurend effect zouden kunnen hebben bij de verdere reiniging.
 • Het reinigen van de gevelbekleding met een speciaal hiervoor ontwikkelde reiniger en een geschikte borstel, afhankelijk van het type gevelbekleding (Trespa, Keralit, Werzalit, Eternit, Swish, hout ect.).
 • Afhankelijk van het type gevelbekleding het nawassen van de gevelbekleding met een vuilafstotende shampoo met een lichte wascomponent.

Vanwege de grote kans op schade wordt er vanzelfsprekend geen hogedrukspuit gebruikt bij het reinigen, zeker voor zachtere types gevelbekleding als Trespa, Canaxel en Werzalit kan dit funest zijn! Voor een optimaal resultaat en een lange levensduur raadt Schoonhoud u aan om uw gevelbekleding minimaal eenmaal per twee jaar te laten schoonmaken.

Foto's van door ons gereinigde gevelbekleding.

Nieuws

 • Openingstijden december 2018 & januari 2019

  21-11-2018 - Een korte break, maar verder werken wij gewoon door!

  Lees meer
 • Wij werken door deze zomer

  18-07-2018 - Wij zijn gewoon de hele zomer bereikbaar!

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

Schoonhoud BV
Biezen 118C
2771 CN Boskoop

0172 – 572 567
 • Serre reiniging

  Schoonmaken van serres

  Laat uw serre schoonmaken door Schoonhoud!

  Lees meer
 • Dakkapelreiniging

  Reiniging van dakkapellen

  Laat uw dakkapel schoonmaken door Schoonhoud!

  Lees meer
 • Bedrijven

  Bedrijfspanden reinigen

  Laat Schoonhoud uw bedrijfspand schoonmaken!

  Lees meer
 • VvE

  VvE & Woningbouw

  Laat Schoonhoud uw appartementencomplex schoonmaken!

  Lees meer
 • Over ons

  Over ons

  Maak kennis met de medewerkers van Schoonhoud!

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.