Nieuws

 • Openingstijden december 2018 & januari 2019

  21-11-2018 - Een korte break, maar verder werken wij gewoon door!

  Lees meer
 • Wij werken door deze zomer

  18-07-2018 - Wij zijn gewoon de hele zomer bereikbaar!

  Lees meer
Meer nieuws

Dakpannen reinigen

De meest toegepaste vorm van dakbedekking op schuine daken in Nederland is door middel van dakpannen. De ‘oud Hollandse dakpan’ werd omstreeks 1450 voor het eerst toegepast, en sindsdien zijn er vele soorten en typen dakpannen ontwikkeld. Meest bekend en toegepast in Nederland is de zogenaamde ‘sneldekker’, welke in verschillende kleuren door verschillende leveranciers wordt geleverd. Andere bekende dakpannen zijn de ‘tuile du nord’, de ‘holle pan’ / ‘verbeterde holle pan’ / ‘opnieuw verbeterde holle pan’ en de ‘leipan’.

Veelal wordt door leveranciers een garantie van 10 tot 30 jaar verstrekt op dakpannen. Wanneer dakpannen echter goed worden onderhouden, is de levensduur vele malen langer dan deze garantieperiode. Daarnaast kunnen problemen als lekkage en vorstschade voorkomen worden, en toont een schoon pannendak ook nog eens een stuk fraaier! Schoonhoud is gespecialiseerd in het reinigen van pannendaken, welke vervuild zijn met bijvoorbeeld algen, vogelpoep, (korst)mos of atmosferische vervuiling. Door inzet van eigen hoogwerkers hoeft het dak vaak niet te worden betreden, waardoor de kans op lekkage tot een minimum wordt beperkt. Indien het dak niet met een hoogwerker te bereiken is maken wij gebruik van dakladders en steigers.

De meest gangbare manier van het reinigen van dakpannen is onder hoge druk, al dan niet met een vuilvrees. Echter zijn niet alle dakpannen geschikt om onder hoge druk te reinigen. Bij het reinigen van uw dakpannen kan Schoonhoud dan ook de volgende schoonmaakwerkzaamheden uitvoeren, afhankelijk van het type dakpan en de dakconstructie:

 • Het handmatig verwijderen van het aanwezige onkruid en mos, of het insprayen van de dakpannen met Biomos waardoor mossen en algen op natuurlijke wijze langzaam worden afgebroken en uiteindelijk met de regen wegspoelen.
 • Het onder hoge druk met koud of heet water reinigen van de dakpannen, al dan niet met gebruik van een vuilvrees.
 • Het impregneren (hydrofoberen) van de dakpannen met een vloeistof die de dakpannen waterafstotend maakt ter voorkomen van de aangroei van mos en algen.

Behalve dat uw dak er na het reinigen weer fris uitziet, kan met name de aangroei van (korst)mos op uw dak de volgende nadelige gevolgen hebben:

 • Mossen scheiden zuren af, welke op den duur invreten in de dakpannen.
 • De wortels van mos groeien in de poriën van dakpannen en kunnen vorstschade veroorzaken.
 • Mossen groeien in kieren en naden, en drukken de dakpannen opzij tijdens de groei.
 • Mos komt in uw dakgoot terecht, en kan leiden tot verstopping van de hemelwaterafvoer (en vervolgens lekkage!).

Door het reinigen van de dakpannen met een hogedrukspuit, kunnen andere delen van de woning uiteraard vuil worden. Delen van de woning welke door het reinigen van de dakpannen bevuilt worden maken wij uiteraard netjes schoon, en ook worden alle terrassen netjes aangeveegd. Alle buitenbeglazing en kozijnen die bevuild zijn worden altijd met osmose water gereinigd na afloop, zodat de gehele woning netjes en schoon wordt achtergelaten

Foto's van woningen waarbij wij de dakpannen hebben gereinigd.

Nieuws

 • Openingstijden december 2018 & januari 2019

  21-11-2018 - Een korte break, maar verder werken wij gewoon door!

  Lees meer
 • Wij werken door deze zomer

  18-07-2018 - Wij zijn gewoon de hele zomer bereikbaar!

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

Schoonhoud BV
Biezen 118C
2771 CN Boskoop

0172 – 572 567
 • Serre reiniging

  Schoonmaken van serres

  Laat uw serre schoonmaken door Schoonhoud!

  Lees meer
 • Dakkapelreiniging

  Reiniging van dakkapellen

  Laat uw dakkapel schoonmaken door Schoonhoud!

  Lees meer
 • Bedrijven

  Bedrijfspanden reinigen

  Laat Schoonhoud uw bedrijfspand schoonmaken!

  Lees meer
 • VvE

  VvE & Woningbouw

  Laat Schoonhoud uw appartementencomplex schoonmaken!

  Lees meer
 • Over ons

  Over ons

  Maak kennis met de medewerkers van Schoonhoud!

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.