Nieuws

 • Openingstijden december 2018 & januari 2019

  21-11-2018 - Een korte break, maar verder werken wij gewoon door!

  Lees meer
 • Wij werken door deze zomer

  18-07-2018 - Wij zijn gewoon de hele zomer bereikbaar!

  Lees meer
Meer nieuws

Onderhoud hang- en sluitwerk

Ook wat betreft het technisch onderhoud van uw kozijnen kan Schoonhoud u volledig ontzorgen. Zo kunnen wij uw hang- en sluitwerk periodiek smeren, maar deze service betreft ook het afstellen van het hang- en sluitwerk en waar nodig het uitvoeren van kleine reparaties.

Smeren hang- en sluitwerk
Hang- en sluitwerk (scharnieren, sloten, cilinders etc.) heeft altijd onderhoud nodig, het is immers onderhevig aan o.a. slijtage, het weer en luchtverontreiniging. Zo worden deuren soms tientallen keren per dag geopend en gesloten, jaren en jaren achter elkaar. Voor het garanderen voor een storingsvrije werking en een lange levensduur dienen alle bewegende delen minstens eenmaal per jaar te worden gesmeerd. Zo worden zwaar lopende sloten en weigerende sleutels voorkomen. Daarnaast is het jaarlijks smeren van de bewegende delen van het hang- en sluitwerk vaak ook een garantievoorwaarde van de leverancier of producent!

Voor het smeren van het hang- en sluitwerk maakt Schoonhoud gebruik van Interflon Fin Super. Interflon Fin Super is een droogsmeermiddel op basis van Teflon, met zeer goede reinigende, smerende en beschermende eigenschappen. Interflon Fin Super is dan ook bij uitstek geschikt voor het smeren van het hang- en sluitwerk van kunststof en aluminium kozijnen en deuren. Interflon Fin Super kruipt, lost vuil op, verdrijft vocht en smeert beter en langer dan conventionele smeerolie of siliconenspray. Het laat een schone, droge smeerfilm achter die niet vlekt, geen stof of vuil aantrekt en langdurig beschermt tegen vocht en roestvorming.

Afstellen hang- en sluitwerk
Bij het plaatsen van de kunststof of aluminium kozijnen worden deze afgesteld. In de loop der tijd komt het vaak voor dat de verschillende materialen gaan werken, waardoor ramen of deuren net niet meer lekker sluiten of klemmen. Schoonhoud inspecteert daarom alle bewegende delen, en stelt deze waar nodig opnieuw af.

Reparatie hang- en sluitwerk
Net als andere gebruiksartikelen gaat ook het hang- en sluitwerk van een kozijn soms simpelweg kapot. Daarnaast kan er natuurlijk schade ontstaan na bijvoorbeeld inbraak of brand. Schoonhoud heeft een grote voorraad met scharnieren, ventilatieroosters, handgreepjes, sloten, cilinders, afwateringskapjes etc., waardoor wij vaak snel kleine reparaties kunnen uitvoeren. Als een product onverhoopt niet op voorraad is wordt gezocht naar een passend alternatief, of wordt een vervangend product besteld.

Nieuws

 • Openingstijden december 2018 & januari 2019

  21-11-2018 - Een korte break, maar verder werken wij gewoon door!

  Lees meer
 • Wij werken door deze zomer

  18-07-2018 - Wij zijn gewoon de hele zomer bereikbaar!

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

Schoonhoud BV
Biezen 118C
2771 CN Boskoop

0172 – 572 567
 • Serre reiniging

  Schoonmaken van serres

  Laat uw serre schoonmaken door Schoonhoud!

  Lees meer
 • Dakkapelreiniging

  Reiniging van dakkapellen

  Laat uw dakkapel schoonmaken door Schoonhoud!

  Lees meer
 • Bedrijven

  Bedrijfspanden reinigen

  Laat Schoonhoud uw bedrijfspand schoonmaken!

  Lees meer
 • VvE

  VvE & Woningbouw

  Laat Schoonhoud uw appartementencomplex schoonmaken!

  Lees meer
 • Over ons

  Over ons

  Maak kennis met de medewerkers van Schoonhoud!

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.