Nieuws

 • Openingstijden december 2018 & januari 2019

  21-11-2018 - Een korte break, maar verder werken wij gewoon door!

  Lees meer
 • Wij werken door deze zomer

  18-07-2018 - Wij zijn gewoon de hele zomer bereikbaar!

  Lees meer
Meer nieuws

Osmose water

Een professioneel schoonmaakbedrijf kan tegenwoordig niet meer zonder een eigen omgekeerde osmose installatie. Osmose is een proces waarbij een vloeistof, waarin stoffen zijn opgelost, door een zogenaamd half doorlatend membraam stroomt, dat wel de vloeistof doorlaat maar niet de opgeloste stoffen. Hierdoor krijg je vervolgens een zuivere vloeistof.

Met behulp van een omgekeerde osmose installatie wordt het leidingwater voorbehandeld: vrijwel alle zouten, metalen, mineralen en kalk worden uit het leidingwater gefilterd. Het water dat vervolgens overblijft wordt gedemineraliseerd water of osmose water genoemd. Met behulp van osmose water kunnen allerlei materialen (glas, aluminium, Trespa, kunststof etc.) tot in de poriën worden gereinigd, waarna de oppervlakten streeploos en vlekvrij opdrogen.

Schoonhoud heeft gekozen voor een omgekeerde osmose installatie van Wairtec, de absolute top in Nederland. In dit systeem wordt het leidingwater eerst door een touw- en polyfosfaatfilter geleid, waarna het onder hoge druk door een fijn membraam wordt geperst. Het gezuiverde water wordt vervolgens door een harskolom geleid waarna het wordt opgeslagen in twee buffertanks van ieder 2000 liter. De omgekeerde osmose installatie van Schoonhoud heeft een capaciteit van 3600 liter per dag, waardoor er altijd ruim voldoende osmose water beschikbaar is!

Het productiesysteem van Schoonhoud werkt volledig automatisch en reinigt zichzelf. Daarnaast controleren wij vrijwel dagelijks de waterkwaliteit om zeker te zijn dat alleen de beste kwaliteit osmose water wordt gebruikt. Niet alleen voor telewash of tuckerpole, maar ook voor het reinigen van alle andere materialen!

Foto’s van de omgekeerde osmose installatie van Schoonhoud.

Nieuws

 • Openingstijden december 2018 & januari 2019

  21-11-2018 - Een korte break, maar verder werken wij gewoon door!

  Lees meer
 • Wij werken door deze zomer

  18-07-2018 - Wij zijn gewoon de hele zomer bereikbaar!

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

Schoonhoud BV
Biezen 118C
2771 CN Boskoop

0172 – 572 567
 • Serre reiniging

  Schoonmaken van serres

  Laat uw serre schoonmaken door Schoonhoud!

  Lees meer
 • Dakkapelreiniging

  Reiniging van dakkapellen

  Laat uw dakkapel schoonmaken door Schoonhoud!

  Lees meer
 • Bedrijven

  Bedrijfspanden reinigen

  Laat Schoonhoud uw bedrijfspand schoonmaken!

  Lees meer
 • VvE

  VvE & Woningbouw

  Laat Schoonhoud uw appartementencomplex schoonmaken!

  Lees meer
 • Over ons

  Over ons

  Maak kennis met de medewerkers van Schoonhoud!

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.