Nieuws

 • Openingstijden december 2018 & januari 2019

  21-11-2018 - Een korte break, maar verder werken wij gewoon door!

  Lees meer
 • Wij werken door deze zomer

  18-07-2018 - Wij zijn gewoon de hele zomer bereikbaar!

  Lees meer
Meer nieuws

Kosten dakkapellen schoonmaken

Op Internet is veel informatie te vinden over de kosten voor het laten schoonmaken van dakkapellen. Sommige bedrijven rekenen een vaste prijs van €99,50 voor het schoonmaken een dakkapel, terwijl andere bedrijven €125,00 of zelfs €150,00 rekenen. Ook wordt er soms gewerkt met vaste prijzen, en soms met verschillende prijscategorieën. Graag geven wij u wat meer inzicht over de kosten voor het laten schoonmaken van uw dakkapellen!

Een vaste prijs of een offerte op maat?

Sommige bedrijven rekenen vaste prijzen voor het schoonmaken van een dakkapel, en vermelden deze prijzen ook op hun website. Soms worden er dan ook nog meerprijzen vermeld voor bijvoorbeeld een nabehandeling met was of voor het schoonmaken van de rolluiken. Als klant weet u direct wat het reinigen van uw dakkapellen u gaat kosten, wat natuurlijk wel zo prettig is. Aan de andere kant begrijpt iedereen dat het reinigen van een dakkapel van 2 meter breed minder werk is dan het reinigen van een dakkapel van 6 meter breed, en dat de kosten dus lager liggen. En dat een dakkapel op de 1e etage gemakkelijker schoon te maken is dan een dakkapel op de 4e etage, en dat het schoonmaken hiervan dus minder kost! Sommige klanten betalen dan dus (veel) te veel, terwijl andere klanten hun dakkapel laten schoonmaken voor een (veel) te lage prijs. Wij hebben er daarom voor gekozen om geen vaste prijzen voor het schoonmaken van dakkapellen op onze website te vermelden, maar iedere klant een offerte op maat toe te sturen. Iedereen betaalt dan dus exact de juiste kosten voor het laten schoonmaken van zijn dakkapel, naar ons idee de enige juiste manier van werken!

Wat bepaalt de kosten voor het schoonmaken van een dakkapel?

De kosten voor het schoonmaken van een dakkapel hangen onder meer af van de grootte van de dakkapel, de positie op het dak, het materiaal dat moet worden gereinigd (bijvoorbeeld kunststof, Trespa, Werzalit, of polyester) en of de dakkapel rolluiken heeft die moeten worden schoongemaakt. Daarnaast maakt het natuurlijk veel uit of een dakkapel netjes is bijgehouden, of dat er al jaren geen schoonmaakwerkzaamheden zijn uitgevoerd. Een andere factor die de kosten bepaalt is het type dakkapel: 'standaard' met een plat dak met dakbedekking of juist met een sleepdak met dakpannen. Ook kijken wij altijd naar het type dak waarop de dakkapel zich bevindt: welke type dakpan ligt er, wat is de hellingshoek en wat is de leeftijd van de woning.

Natuurlijk maakt het ook uit welke werkzaamheden worden uitgevoerd: wordt de dakkapel alleen schoongemaakt, of wordt ook het vuil van het dak gehaald en het dak geïnspecteerd? En blijft u achter met vieze ramen of worden ook de ramen netjes gewassen? Al deze factoren zijn kostenbepalend, waardoor de kosten voor het schoonmaken van een dakkapel erg uiteen kunnen lopen!

Korting bij reiniging van meerdere dakkapellen

Wanneer u meerdere dakkapellen laat schoonmaken, of wanneer het schoonmaken van uw dakkapel gecombineerd kan worden met schoonmaken van de dakkapel van één of meerdere buren, dan worden de kosten natuurlijk lager. Wij hoeven dan maar één keer te rijden, en dat scheelt natuurlijk in de kosten die wij maken en dat merkt u weer in de prijs! Afhankelijk van het aantal dakkapellen dat wij kunnen komen schoonmaken kunnen wij een korting geven van 15 tot 30 procent.

Kosten reiniging dakkapellen

De zoekterm 'dakkapel schoonmaken kosten' op Google geeft een hoop verschillende resultaten. Er zijn bedrijven die voor minder dan €50,00 een dakkapel komen reinigen, terwijl andere bedrijven bedragen tot €200,00 rekenen. Wij hanteren een minimumprijs van €75,00 incl. BTW voor het reinigen van een enkele dakkapel. Uiteraard zouden wij het ook liever goedkoper aanbieden, maar inclusief aanrijtijd zijn wij altijd minimaal 2 uur bezig met het schoonmaken van een dakkapel! Afhankelijk van de uitvoering van de dakkapel en de situatie ter plaatse kunnen de kosten oplopen tot €175,00 incl. BTW voor een enkele dakkapel. Indien u een 'standaard' dakkapel heeft van maximaal 4 meter breed op de 2e etage, dient u rekening te houden met een prijs van rond de €125,00 incl. BTW. Wanneer u twee 'standaard' dakkapellen op uw woning heeft dan liggen de kosten meestal tussen de €175,00 incl. BTW en €225,00 incl. BTW totaal.

Het beste is natuurlijk om even een offerte aan te vragen, u weet dan precies met welke kosten u rekening dient te houden wanneer u uw dakkapellen wilt laten reinigen!

Nieuws

 • Openingstijden december 2018 & januari 2019

  21-11-2018 - Een korte break, maar verder werken wij gewoon door!

  Lees meer
 • Wij werken door deze zomer

  18-07-2018 - Wij zijn gewoon de hele zomer bereikbaar!

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

Schoonhoud BV
Biezen 118C
2771 CN Boskoop

0172 – 572 567
 • Serre reiniging

  Schoonmaken van serres

  Laat uw serre schoonmaken door Schoonhoud!

  Lees meer
 • Dakkapelreiniging

  Reiniging van dakkapellen

  Laat uw dakkapel schoonmaken door Schoonhoud!

  Lees meer
 • Bedrijven

  Bedrijfspanden reinigen

  Laat Schoonhoud uw bedrijfspand schoonmaken!

  Lees meer
 • VvE

  VvE & Woningbouw

  Laat Schoonhoud uw appartementencomplex schoonmaken!

  Lees meer
 • Over ons

  Over ons

  Maak kennis met de medewerkers van Schoonhoud!

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.