Nieuws

 • Wij werken door deze zomer

  18-07-2018 - Wij zijn gewoon de hele zomer bereikbaar!

  Lees meer
 • Diploma Mitchell Duyndam

  08-02-2018 - Mitchell is geslaagd voor de Basisvakopleiding Glasbewassing!

  Lees meer
Meer nieuws

Zonnepanelen schoonmaken

Door verschillende stimuleringsmaatregelen en subsidies is het aantal zonnepanelen op bedrijfspanden de afgelopen jaren flink toegenomen. Meestal worden zonnepanelen schuin op het platte dak geplaatst, waardoor de meeste vervuiling er met het regenwater afloopt. Toch blijft er in de loop der tijd altijd vervuiling achter, waardoor het rendement terugloopt. De rendementsverliezen als gevolg van vervuiling worden vaak onderschat, daarnaast heeft vervuiling ook een negatief effect op de levensduur van de zonnepanelen. Vervuiling op zonnepanelen kan ontstaan door bladeren, mos, zure regen, fijne stofdeeltjes, luchtverontreiniging, zoutaanslag in kustgebieden, vogelpoep en roetdeeltjes in stedelijke en industriële gebieden. Met name bij bedrijven in de agrarische sector of op bedrijventerreinen bij bijvoorbeeld snelwegen of vliegvelden is vaak sprake van ernstige vervuiling van de zonnepanelen.

Verschillende internationale studies hebben uitgewezen dat de opbrengst van de zonnepanelen uiteindelijk tot 30% kan teruglopen wanneer deze nooit worden schoongemaakt. Het periodiek schoonmaken van uw zonnepanelen is dan ook een investering die zich over algemeen snel terugbetaalt!

Bij het reinigen van de zonnepalen worden door Schoonhoud de volgende schoonmaakwerkzaamheden uitgevoerd:

 • Het met stromend water verwijderen van stof, zand en andere materialen die een schurend effect zouden kunnen hebben bij de verdere reiniging.
 • Het reinigen van de zonnepanelen met telescopische stelen met speciale ultra zachte watergeleidende borstels met osmose water.

Er worden dus geen reinigingsmiddelen gebruikt bij het schoonmaken van uw zonnepanelen, er wordt enkel gewerkt met osmose water van de allerhoogste kwaliteit!

Afhankelijk van de positie van de zonnepanelen op het dak en de locatie is het aan te raden om uw zonnepanelen in ieder geval ieder jaar te laten schoonmaken. 

Foto's van het schoonmaken van zonnepanelen op bedrijfspanden.

Nieuws

 • Wij werken door deze zomer

  18-07-2018 - Wij zijn gewoon de hele zomer bereikbaar!

  Lees meer
 • Diploma Mitchell Duyndam

  08-02-2018 - Mitchell is geslaagd voor de Basisvakopleiding Glasbewassing!

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

Schoonhoud BV
Biezen 118C
2771 CN Boskoop

0172 – 572 567
 • Serre reiniging

  Schoonmaken van serres

  Laat uw serre schoonmaken door Schoonhoud!

  Lees meer
 • Dakkapelreiniging

  Reiniging van dakkapellen

  Laat uw dakkapel schoonmaken door Schoonhoud!

  Lees meer
 • Bedrijven

  Bedrijfspanden reinigen

  Laat Schoonhoud uw bedrijfspand schoonmaken!

  Lees meer
 • VvE

  VvE & Woningbouw

  Laat Schoonhoud uw appartementencomplex schoonmaken!

  Lees meer
 • Over ons

  Over ons

  Maak kennis met de medewerkers van Schoonhoud!

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.